Baguan kartan alue 3. perhe ja suku

Olen kohdannut monia haasteita tällä elämän osa-alueella. Minun isälläni oli alkoholiongelma. Se on vaikuttanut lapsuuteen, nuoruuteen ja jopa aikuisuuteen. Kuitenkin koen, että pääosin lapsuudessa ja nuoruudessa minulla on ollut paljon hyviä asioita. Hän on mennyt pois noin 15 vuotta sitten. Tämä alue on vaatinut huolenpitoa ja hoivaa minulta käsitellä vaikeita asioita. Olen antanut hänelle anteeksi hänen alkoholinkäytön. Ymmärrän ne syyt, jotka hänellä johtivat siihen. Olen kiitollinen, että lapsuudessa ja nuoruudessa olen saanut kasvaa isossa omakotitalossa luonnon keskellä siskojen kanssa. Meillä on ollut eläimiä perheenjäseninä: lampaita, koira, kissoja, ankkoja, kanoja yms.

Äitini on menehtynyt syöpään 4 vuotta sitten. Muistelen vanhempiani lämmöllä ja olen suuresti kiitollinen heille, että olen saanut olla juuri heidän tytär. He ovat opettaneet minulle niin paljon asioita, joita olen tarvinnut tässä elämässä. Välillä kaipaan heitä kovasti. ❤

Olen menettänyt muitakin sukulaisia ja eläimiä elämästäni, kuten 16-vuotiaan kissani Lillin 2 kuukautta sitten. Minun pappa ja mummo ovat kuolleet. Toista pappaani en ole koskaan nähnytkään, koska hän on ollut poissa jo ennen syntymääni. Menetykset tuntuvat pahalta, mutta ne kuitenkin kuuluvat tähän meidän jokaisen elämään ja kuolema on yhtä luonnollinen asia kuin syntymäkin. Menetykset tuovat surua, mutta ne opettavat meille kiitollisuutta, rakkautta ja myötätuntoa. Ne opettavat meille sitä, että voimme olla kiitollisia pienistäkin asioista elämässä ja kiitollisia niistä asioista mitä meillä on tässä hetkessä. Itku puhdistaa ja tuo ulos käsittelemättömiä tunteita. Itke surusi pois, niin pääset eteenpäin elämässäsi. Älä patouta itkua sisällesi, koska se tukahduttaa.

Eläimet kuuluvat myös perheeseemme ja ovat meidän perheenjäseniä. Muistetaan pitää meidän ihanista perheenjäsenistä huolta ja muistetaan että eläimetkin ansaitsevat arvostuksen ja kunnioituksen ihmiseltä. Ne ansaitsevat hyvää ruokaa, puhdasta vettä, hyvää kohtelua ja hellyyttä. Ne ansaitsevat sen, että nekin saavat olla omia itsejään, niitä miksi ne ovat syntyneet tänne maapallolle. Kaikilla eläimillä on oma lajityypillinen ravinto ja käyttäytyminen. Esimerkiksi koira ja kissa ovat petoeläimiä, jotka ihminen on ottanut villistä luonnosta kulkemaan vierellään ja olemaan meidän parhaita ystäviä ja perheenjäseniä. Koirat ovat kesyyntyneet, kun ne ovat tulleet syömään ihmisten ruuantähteitä tunkioilta. Kissoja ihminen on alun perin tarvinnut pyydystämään rottia ja hiiriä.

Sukulaisia minulla on paljon elämässäni. Minulla on mummo, siskot, siskojen lapset, setiä, täti, eno, serkkuja ja heidän lapsia yms.. Tällä hetkellä perheenjäsenenä minulla on 5-vuotias valkoinen paimenkoira Ilona. Olen kiitollinen siitä mitä minulla on.

Olen kiitollinen jokaisesta hetkestä läheisten kanssa. Sitä aikaa ei voi rahassa mitata. Se on mittaamattoman arvokasta.

Rakkaudella Taina <3