Baguan kartta, alue 1, ura, työ, eteneminen, elämänpolku

(Sivu sisältää affiliatemarkkinointia)

Oma elämänpolkuni tällä alueella

En ole oikeastaan koskaan ollut nirso työn suhteen. Olen tehnyt 33:n elinvuoteni aikana aika monenlaista työtä. Olen ollut vakituisessa työsuhteessa, määräaikaisissa työsuhteissa, tehnyt keikkatöitä, tuurannut sairaslomia ja tällä hetkellä olen päätoimisesti yrittäjä.

Ensimmäinen kesätyöpaikkani oli 18-vuotiaana mansikanmyyjänä marjatilalla. 19-vuotiaana olin kesätöissä huoltoasemalla tiskarina. 20-vuotiaana olin työelämävalmennuksessa löytöeläintalolla, josta sain kelasta päivärahan. Sen jälkeen olen tehnyt kaupoissa, baareissa ja ravintoloissa sekä tapahtumissa keikkatöitä. Kaupoissa olin kassalla palvelemassa asiakkaita tai hyllyttämässä tavaraa. Ravintoloissa olin tiskarina ja saliapuna. Baareissa olin plokkarina. Tapahtumissa olin tiskarina, saliapuna ja apulaisena erilaisissa hommissa. Olen myös ollut varastolla töissä ja siellä tein erilaisia varaston töitä kuten olin vastaanotossa, keräilemässä, ajoin trukkia, tein inventaariota ym. tehtäviä sekä projekteja. Omistan metsää ja olen omassa metsässäni tehnyt raivaussahan kanssa töitä. Metsän omistamiseen liittyy myös muutakin työtä kuten veroasioiden hoitamista, puun myyntiin liittyvää asioiden hoitoa sekä taimien istutusta. Olen ollut myös oman äitini edunvalvoja, ennen hänen kuolemaansa. Hänen kuolemansa jälkeen hoidin kuolinpesän asioita. Vuonna 2018 aloitin tekemään palkkatöinä henkilökohtaisen avustajan ja lähihoitajan työtä. Nämä työsuhteet olivat määräaikaisia, keikkatöitä tai sairauslomien tuurauksia.

Liiketoimintani on ollut mukana palkkatöiden rinnalla, vuodesta 2016 lähtien. Tänä vuonna siirsin palkkatyöni liiketoimintaani kuuluvaksi palveluksi. Lisäsin liiketoimintaani kolme palveluseteliä: lapsiperheiden kotipalvelu, omaishoidon vapaat sekä henkilökohtainen apu. Minusta nämä kaikki palvelut täydentävät toisiaan ja liittyvät vahvasti ihmisten ja eläinten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joka on ollut alun perin tavoitteeni liiketoiminnassani.

Itse tykkään yrittäjyydessä vapaudesta. Saan olla itseni pomo. Olen aina pitänyt asiakaspalvelutyöstä, vaikka olenkin ollut ujo ja hiljainen. Olen kuitenkin kehittynyt aika paljon asiakaspalvelutaidoissani siitä 18-vuotiaasta ujosta, hiljaisesta ja hymyilevästä mansikanmyyjätytöstä.

Yrittäjyys, liiketoiminta, muutama vinkki yritystoiminnan aloittamiseen

Yrittäjänä toimimiseen tarvitset internet yhteyden, älypuhelimen, puhelinliittymän, tietokoneen (ei välttämätön, mutta hyvä olla)

Ota hyvä valokuva itsestäsi, jota voit käyttää somessa ja kotisivullasi. Suosittelen, että maksat valokuvaajalle kuvasta, koska saat heti käyttöösi hyvän ammattimaisen kuvan itsestäsi.

Luo sometilit ensin itsellesi ja sen jälkeen yritykselle somesivut. Valitse 2 esim. itse käytän Facebook:ia ja Instagram:ia. Tee valmiiksi 30 postausta. Yhdistä Facebook ja Instagram sivut toisiinsa, niin postaukset näkyvät molemmissa. Ne voivat olla samat molemmissa. Julkaise joka päivä joku postaus. Postausten ei tarvitse olla pitkiä, vaikka joku affirmaatio, sanonta, runo tai joku tarina itsestäsi.

Luo Google tunnukset, niin saat käyttöösi sähköpostin, pilvipalvelun ym. palveluita. Google driveen voit tallentaa tiedostoja esim. tehdä tavoitteita, suunnitella yritystoimintaa, tehdä liiketoimintasuunnitelman, kerätä tietoa, suunnitella some tai blogitekstejä yms.

Ota/osta sähköpostiohjelma käyttöösi esim. ilmainen Mailchimp tai kuukausimaksullinen Activecampaign ja lähetä viikkokirje tai kuukausikirje asiakkaillesi. Suosittelen Activecampaignia. Käytän sitä itse ja pienellä harjoittelulla ja googlailulla opit käyttämään sitä sähköpostimarkkinoinnissa. Tässä minun affiliatelinkkini, josta voit liittyä mukaan Activecampaign:in 

https://www.activecampaign.com/?_r=KN4BP94B

Osta oma domain (minulla esim. tainapippuri.fi). Saat sitten sähköpostin omalla nimellä tai yrityksen nimellä (minulla info@tainapippuri.fi). On uskottavampaa, että sähköpostisi on yrityksesi nimellä eikä esim. @gmail.com. 

Tee kotisivut. Laita kotisivulle esittely itsestäsi ja kuva, että asiakas tietää kuka olet. Kirjoita 10 artikkelia sivulle. Kuvaa sivulla mitä palveluita yrityksesi tarjoaa ja voit kirjoittaa artikkeleita niihin liittyen. Sivullesi voit myös liittää affiliate linkkejä, mutta muista mainita että sivu sisältää affiliatelinkkejä. Ne ovat linkkejä, joiden kautta saat komission kun joku ostaa linkkisi kautta yrityksiltä jotakin. Affiliatesivustoja: Adtraction, Adservise ja Tradedoubler

Markkinoi liiketoimintaasi somessa ja kotisivulla. Voit käyttää Facebookin maksullista mainontaa ja Business manageria apuna.